Lexus – Toyota Autotalot Oy

Lexus-lanseeraus uudelle markkina-alueelle menestyksekkäästi

Onnistunut lanseeraus lujitti Lexus- ja Toyota-merkkien markkina-asemaa.

Uuden tuotteen lanseeraus

Erottuva ja tehokas Lexus-lanseeraus tehtiin brändiin istuvalla kirkkaalla ydinviestillä, menestyksekkäällä tapahtumakonseptilla ja huomiota herättävällä lanseerauskampanjalla.

  • KOKONAISVALTAINEN LANSEERAUSKAMPANJA
  • Tapahtumalanseeraus
  • Roadshow

Projektin kohokohdat

92% OSALLISTUMIS-ASTE LANSEERAUS-TAPAHTUMASSA

Ennakkolanseeraustilaisuus kutsuvieraille oli vetovoimainen menestyskonsepti.

100% TYYTYVÄISYYS TAPAHTUMAAN

Lanseeraustapahtuma lujitti kanta-asiakassuhteita ja tuki myyntityötä.

ERINOMAISET HUOMIOARVOT & TULOKSET

Kampanja huomattiin valituissa medioissa ja tuloksiin oltiin tyytyväisiä myös kaupallisesti.

MARKKINA-ASEMAN VAHVISTAMINEN

Onnistunut lanseeraus vahvisti Lexus- ja Toyota-merkkien kokonaisasemaa kilpailulla markkinalla.

Tärkeä lanseeraus uudelle markkina-alueelle

Lexus on Toyota-autoperheen ylemmän hintaluokan automerkki. Lexus-malliston lanseerauksella oli paineet onnistua, sillä kyseessä oli suuri markkinointipanostus ja merkittävä avaus uudelle markkina-alueelle. Haasteena oli Lexus-brändin muokkaus siten, että se puhuttelisi alueen kohderyhmää erottuvalla ja tehokkaalla tavalla brändin ytimen kuitenkin pysyessä muuttumattomana.

Ratkaisu

Booming loi kokonaisvaltaisen lanseerauskampanjan, joka suunniteltiin ensisijaisesti tukemaan autobrändille asetettuja myyntitavoitteita. Kampanja sisälsi TV-, printti-, display-, sähköposti-, radio- ja sosiaalisen median mainontaa. Lanseerauksen kampanjailme sekä TV-mainoksen käsikirjoitus oli Boomingin luovan tiimin käsialaa ja TV-mainoksen tuotanto toteutettiin yhteistyössä Karu Filmsin kanssa. Booming teki mediasuunnittelun yhdessä asiakkaan kanssa sekä vastasi sosiaalisen median kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta. Uuden malliston lanseerauksen jalkautus viimeisteltiin viikonloppunäyttelyssä, jossa konseptin ilme toistui vahvistaen näkyvän mainoskampanjan vaikutuksia.

Ylelliseen kutsuvierastapahtumaan huipentunut ennakkolanseeraus kohdistettiin alueen Toyota Autotalojen kanta-asiakkaille. Booming suunnitteli tapahtumakonseptin, avusti tuotannossa ja hankki lisäarvoa tuovat yhteistyökumppanit tapahtumaan. Esimerkiksi Kultasepänliike Suokon korulahja herätti positiivista huomiota kutsuvieraiden keskuudessa.

Vetovoimaiset tapahtumat ja tuloksekas kampanja

Lexus-malliston lanseeraus uudelle markkina-alueelle onnistui kokonaisuudessaan yli odotusten. Ennakkolanseeraustapahtuma kutsuvieraille oli menestys, mistä kertovat poikkeuksellisen korkea osallistumisaste (92%) ja myönteinen asiakaspalaute. Kampanjan ydinviesti ”Lexusta elämään” sai erinomaiset huomioarvot valituissa medioissa. Onnistunut lanseeraus vahvisti Lexus- ja Toyota-merkkien kokonaisasemaa kilpailulla markkinalla.

”Lexus-malliston lanseeraus onnistui toivomallamme tavalla ja olimme tyytyväisiä kampanjan tuloksiin myös kaupallisesti.”

Mika hirsimäki,
TOIMITUSJOHTAJA,
Toyota autotalot oy

Ota yhteyttä.